Welkom!

Dit is onze blog die wij hebben gemaakt naar aanleiding van de opdracht voor trends. Wij moesten onderzoeken wat de trends zijn op het gebied van vrijetijdsbestedingen van 50 plussers.

Anna, Aréle, Bibi, Joost, Katinka, Nikita, Priscilla en Serina

woensdag 16 januari 2008

50 plussers in Brabant: actief en betrokken

‘Meedoen’ is het veel gekozen woord van deze tijd. Onder meedoel kunnen we heel veel verstaan zoals het onderhouden van sociale contacten, deelnemen aan verenigingen, gebruik maken van de digitale snelweg, kortom: deel uit maken van de samenleving. Het PON heeft voor BKO een onderzoek gehouden onder ouderen in Noord- Brabant om de sociale participatie in kaart te brengen.
Uit het onderzoek blijkt dat veel 50-plussers actief zijn als vrijwilliger en als mantelzorger. Dit ook een onderdeel waar zij nog meer voor zouden willen doen. Een ander deel zou graag meer willen participeren maar hebben verschillende belemmeringen zoals; geldgebrek, vervoer of informatie-achterstand. Een andere groep zou graag meer willen doen maar kan dat niet vanwege gezondheidsproblemen.

Dit stuk is relevant omdat het beeld schetst van de ouderen. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat veel ouderen betrokken zijn met de medemens en op allerlei verschillende manieren aan sociale contacten komt.

Maas, H. (z.j.) 50 plussers in Brabant: actief en betrokken.
Geraadpleegd op 13 december 2007, van:
http://www.bkobrabant.nl/Word/5-Sociale%20participatie%20van%20ouderen.doc

Geen opmerkingen: