Welkom!

Dit is onze blog die wij hebben gemaakt naar aanleiding van de opdracht voor trends. Wij moesten onderzoeken wat de trends zijn op het gebied van vrijetijdsbestedingen van 50 plussers.

Anna, Aréle, Bibi, Joost, Katinka, Nikita, Priscilla en Serina

woensdag 16 januari 2008

Museum Plus Bus

Veel ouderen houden wel van een dagje uit en dan met name het bezoeken van musea. Toch komt dit er zelden van omdat veel ouderen zichzelf moeilijk kunnen voort bewegen, geen vervoer hebben of geen gezelschap hebben. Maar ook aan deze ouderen wordt gedacht. Ouderen kunnen vanaf 2008 gratis met de Museum Plus Bus naar verschillende musea in heel het land.

De Museum Plus Bus is een initiatief van zeven grote musea in Nederland. Het vooroordeel bestaat dat musea zich tegenwoordig alleen nog maar richt op jongeren omdat zij te weinig musea bezoeken. Maar niets is minder waar want met dit initiatief worden ook ouderen weer betrokken. Via internet kunnen de ouderen zich aanmelden voor een gratis dagje musea en worden thuis opgehaald door de Museum Plus Bus.

Dit artikel is interessant omdat het nog eens duidelijk maakt dat ouderen nog steeds de doelgroep is die graag musea bezoeken. Ondank musea van alles proberen om jongere te trekken blijven ouderen toch de trouwste bezoekers.


Bossenbroek, Hans (12 november 2007) Museum Plus Bus bezorgt ouderen gratis dagje weg
Geraadpleegd op 19 december 2007, van:
http://www.dagjeweg.nl/nieuwsredactie/nieuws/1074/Museum%20Plus%20Bus%20bezorgt%20ouderen%20gratis%20dagje%20weg

Geen opmerkingen: