Welkom!

Dit is onze blog die wij hebben gemaakt naar aanleiding van de opdracht voor trends. Wij moesten onderzoeken wat de trends zijn op het gebied van vrijetijdsbestedingen van 50 plussers.

Anna, Aréle, Bibi, Joost, Katinka, Nikita, Priscilla en Serina

woensdag 16 januari 2008

‘Mit waarmte en diverdoatsie op weg naor 2020’

In dit artikel heeft het college van B&W de ouderenvisie van 2020 vastgesteld. Deze visie is: maak ouderenbeleid overbodig, behalve voor de groep kwetsbare hoogbejaarden. De Ouderenvisie is uitgewerkt in vijf thema’s: wonen, veiligheid, mobiliteit, vrije tijd en zorg en dienstverlening. Verder wordt er gelegenheid gegeven om een beslissende invloed uit te oefenen op de omstandigheden waaronder ouderen over twintig jaar leven. Maar dit kan alleen wanneer de ervaring gebundeld word aan ouderen van nu, aan ouderen van straks, en aan mensen die in de toekomst over trends grondig nagedacht hebben.

Er worden meer senioren gerichte keuzemogelijkheden voor vrijetijdsbesteding als educatie, kunst, cultuur, sport, recreatie en uitgaan gemaakt. Ook kan iedereen in 2020 zijn vrije tijd op een prettige en zinvolle manier invullen.

Dit artikel is relevant omdat het trends weergeeft over ouderen in de toekomst. Aangezien wij die trend moeten onderzoek is dit dus een zeer bruikbaar artikel.

gemeente Groningen. ‘Mit waarmte en diverdoatsie op weg naor 2020’
Geraadpleegd op 27 december 2007, van:
http://www.groningen.nl/functies/pagfunctie.cfm?parameter=417

Geen opmerkingen: