Welkom!

Dit is onze blog die wij hebben gemaakt naar aanleiding van de opdracht voor trends. Wij moesten onderzoeken wat de trends zijn op het gebied van vrijetijdsbestedingen van 50 plussers.

Anna, Aréle, Bibi, Joost, Katinka, Nikita, Priscilla en Serina

woensdag 16 januari 2008

Ontwikkelingen binnen de recreatie

Dit artikel beschrijft uitgebreid de ontwikkelingen binnen het recreatie gedrag van ouderen. Het artikel geeft daarnaast duidelijke tabellen over onder andere dagcreatie en sport in 1996 en 2000 en tot 2030. Pret en avontuur spelen de komende tijd en nu een grote rol, want spanning en sensatie vormen de kern van bijna alle vormen van amusement en recreatie.

50-plussers blijven zo lang mogelijk het gedrag van jongeren kopiëren. Bepaalde natuurgebieden zullen voor veel ouderen zich presenteren als een pretvoorziening. Als tegenhanger van deze trend vol pret en avontuur spelen rust en bezinning een belangrijke rol.

Dit artikel is relevant omdat er een duidelijke wordt gegeven die relevant is voor ons onderzoek. In de afgelopen decennia heeft een duidelijke verschuiving voorgedaan in de vrijetijdsbesteding. Er is een toename te zien in zowel het actieve als zowel het passieve aanbod. Men besteedt sinds 1975 steeds meer tijd aan sporten en bewegen.

Raad landelijk gebied. Ontwikkelingen binnen de recreatie
Geraadpleegd op 25 december, van:
http://www.rlg.nl/adviezen/041/041_6.html

Geen opmerkingen: