Welkom!

Dit is onze blog die wij hebben gemaakt naar aanleiding van de opdracht voor trends. Wij moesten onderzoeken wat de trends zijn op het gebied van vrijetijdsbestedingen van 50 plussers.

Anna, Aréle, Bibi, Joost, Katinka, Nikita, Priscilla en Serina

woensdag 16 januari 2008

De 50 plusser

Dit artikel is van een site speciaal voor de 50 plusser. De site wordt dan ook omschreven als een site voor kleurrijke mensen. De helft van de Nederlandse bevolking bestaat uit mensen van 50 jaar of ouder. In dit artikel is er dan ook een bevolkingspiramide te zien van het CBS waar goed te zien is hoe de groei van het aantal 50 plussers de komende 20 jaar zal ontwikkelen. Over hoe actief 50 plussers zijn beschrijft het artikel het volgende: ouderen van nu zijn veel actiever dan ouderen van vroeger. Een meerderheid van de ouderen tussen de 60 en 75 jaar is te kwalificeren als ‘actief’. Deze groep geniet volop van het leven en voelt zich nog lang niet oud. Zij hebben tal van culturele interesses en tal van hobby’s.

In ons onderzoek moeten we onder andere gaan onderzoeken hoe actief de 50 plusser van nu is. Dit artikel kan ons hiermee enorm helpen en is daarom zeer relevant.

MKB Net, Marketing Tribune en het CBS. De 50 plusser
Geraadpleegd op 5 januari 2008, van:
http://www.de50plusser.nl/feitensenioren.php?kolom=10?kolom=11

Geen opmerkingen: