Welkom!

Dit is onze blog die wij hebben gemaakt naar aanleiding van de opdracht voor trends. Wij moesten onderzoeken wat de trends zijn op het gebied van vrijetijdsbestedingen van 50 plussers.

Anna, Aréle, Bibi, Joost, Katinka, Nikita, Priscilla en Serina

woensdag 16 januari 2008

Een wereld gaat open voor senioren met pc en internet; Ouderen en internet Meer sociale contacten en minder eenzaamheid

Er komen steeds meer 50 plussers in aanraking met de computer. Ook het internet wordt steeds toegankelijker voor deze groep. Het Sociaal en Cultureel Planbureau heeft onderzoek gedaan naar het ICT gebruik van deze doelgroep. Van de groep 50 plussers die pas een korte periode online zijn, zegt men dat er een wereld open gaat voor hen. De computer wordt het meest gebruikt voor tekstverwerken, e-mailen en informatie zoeken.

Deze bron is relevant voor onze blog omdat het SCP onderzoek heeft gedaan naar de trend onder ouderen en het gebruik van de computer. Er staan een hoop cijfers in het stuk die wij kunnen gebruiken voor de artikelen.

Boeijenga J. & K. Lievense (20 september 2007) Een wereld gaat open voor senioren met pc en internet; Ouderen en internet Meer sociale contacten en minder eenzaamheid.
Geraadpleegd op 10 januari 2008, van:
http://www.trouw.nl/hetnieuws/nederland/article800695.ece/Ouderen_en_internet_Een_wereld_gaat_open_voor_senioren_met_pc_en_internet

Geen opmerkingen: