Welkom!

Dit is onze blog die wij hebben gemaakt naar aanleiding van de opdracht voor trends. Wij moesten onderzoeken wat de trends zijn op het gebied van vrijetijdsbestedingen van 50 plussers.

Anna, Aréle, Bibi, Joost, Katinka, Nikita, Priscilla en Serina

woensdag 16 januari 2008

Senioren en social networking

Uit een nog niet verschenen rapport van Deloitte blijkt dat er wereldwijd momenteel slechts 1 miljoen van de 215 miljoen social networkers 50 plussers zijn. Er zijn een aantal verschillende sites zoals Seniorweb (maar dit is meer een forum dan een cummunity). Vijftifplusser.nl staat nog in de kinderschoenen als communitysite. Sites als Hyves en Myspace hebben geen tijd om zich ook bezig te gaan houden met 50 plussers. De internationale site Enos is een goede communitysites. Enos staat boven aan de lijst als het gaat om het succesvol benaderen van 50 plussers. Het hanteren van een profiel op Enos is net zo makkelijk als een Hyvesprofiel. Naast Enos zijn er nog een aantal andere communitysites zoals Thirdage, 50something en SecondPrime. Nederland heeft nog maar weinig vergelijkbare communitysites die van dezelfde kwaliteit zijn.

Dit blogartikel is relevant omdat het laat zien dat de internationale communitysites voor 50 plussers een stuk verder zijn ontwikkeld dan de Nederlandse sites. Verder toont dit artikel aan dat de mogelijkheden (wereldwijd) oneindig zijn.

Veld, A. in ‘t (11 januari 2007.) Senioren en social networking.
Geraadpleegd op 13 december 2007, van:
http://mokkamarketing.blogspot.com/2007/01/senioren-en-social-networking.html

Geen opmerkingen: