Welkom!

Dit is onze blog die wij hebben gemaakt naar aanleiding van de opdracht voor trends. Wij moesten onderzoeken wat de trends zijn op het gebied van vrijetijdsbestedingen van 50 plussers.

Anna, Aréle, Bibi, Joost, Katinka, Nikita, Priscilla en Serina

woensdag 16 januari 2008

Ouderen massaal naar de speeltuin

Dat de speeltuin niet alleen goed voor kinderen is blijkt uit een onderzoek van TNO. De helft van de ouderen in Nederland bewegen te weinig maar daar kan verandering in komen door massaal naar de speeltuin te gaan. De oefeningen die ze daar zelf doen en met hun kleinkinderen blijken goed te zijn voor ouderen.

Veel ouderen vinden de speeltuin ook erg leuk omdat ze hier weer onder de mensen zijn en in beweging blijven. Veel ouderen zullen er nog aan moeten wennen maar de diverse toestellen blijken goed te helpen bij het verbeteren van lenigheid, kracht en coördinatie. Al met al ouderen zijn fitter na een bezoek aan de speeltuin.

Dit artikel heeft zeker meerwaarde omdat hier wordt beschreven hoe ‘jong’ ouderen kunnen zijn. Dat ouderen ook graag naar de speeltuin gaan gaat tegen de normale beeldvorming in. Veel mensen zijn het erover eens dat een speeltuin bestemd is voor kinderen maar uit dit artikel blijkt dat niets minder waar is.

Gezondheidszorg (z.j.) Ouderen fitter na bezoek aan speeltuin
Geraadpleegd op 19 december 2007, van:
http://nieuws.elseviergezondheidszorg.nl/12975-ouderen-fitter-na-bezoek-aan-speeltuin.html

Geen opmerkingen: