Welkom!

Dit is onze blog die wij hebben gemaakt naar aanleiding van de opdracht voor trends. Wij moesten onderzoeken wat de trends zijn op het gebied van vrijetijdsbestedingen van 50 plussers.

Anna, Aréle, Bibi, Joost, Katinka, Nikita, Priscilla en Serina

woensdag 16 januari 2008

Horeca verliest ouderen aan herrie

Horeca wordt steeds minder aantrekkelijk voor ouderen. Veel ouderen gaan nog wel een snaar een restaurant of café maar blijven veel vaker weg door de harde muziek die in de vele horecagelegenheden wordt gedraaid.

Steeds meer ouderen voelen zich niet meer op hun gemak in horecagelegenheden. Ruim 1.2 miljoen van alle senioren in Nederland is momenteel slechthorend. In de horeca wordt te weinig rekening gehouden met deze groep waardoor ze wegblijven. Ouderen verstaan elkaar slecht door de herrie om hun heen en gaan liever naar een rustigere plek om te praten.

Uit onderzoek is gebleken dat tweederde va de ouderen achtergrondgeluiden en muziek in horeca niet vanzelfsprekend vinden en een kwart daarvan geeft aan vaker een avondje uit te gaan zonder de herrie op de achtergrond. Dit is interessant aangezien hier rekening mee gehouden moet worden wil de horeca ouderen willen behouden als klanten. In dit artikel wordt dus duidelijk dat ouderen graag van gezelligheid houden maar liever in een rustige omgeving zitten.

Motivaction (13 december 2007) Senioren mijden herrie in horeca
Geraadpleegd op 4 januari 2007, van:
http://www.motivaction.nl/190/d:484/Organisatie/Gesprek-met-de-oprichter/Senioren-mijden-herrie-in-horeca/

Geen opmerkingen: