Welkom!

Dit is onze blog die wij hebben gemaakt naar aanleiding van de opdracht voor trends. Wij moesten onderzoeken wat de trends zijn op het gebied van vrijetijdsbestedingen van 50 plussers.

Anna, Aréle, Bibi, Joost, Katinka, Nikita, Priscilla en Serina

donderdag 17 januari 2008

Vijftigplussers wantrouwen media

De meeste 50 plussers van tegenwoordig volgen trouw het laatste nieuws. Maar toch zijn ze niet tevreden over de berichtgeving daarvan. Ze vinden dat de media niet objectief genoeg is en teveel zijn eigen mening laat doorschemeren. Het cijfer wat ze de media geven is een 4.9. Daarnaast vind ruim de helft van de 50 plussers dat de pers wel onafhankelijker is geworden.

Wat betrouwbaarheid betreft zijn de cijfers ook niet al te goed. De media verdient daarvoor net geen 5. Volgens 50 plussers moeten journalisten hun bronnen en verhalen beter checken.

Toch zijn 50 plussers trouwe mensen als het gaat om actualiteit. 4 op de 10 50 plussers heeft een abonnement op een krant en nog eens 14% koopt dagelijks een losse krant. Maar het allermeest halen 50 plusser hun nieuws van de tv, namelijk 39% tegen 34% uit de krant.

Dit artikel is dus relevant om aan te tonen hoe de rol van de media is veranderd op de 50 plussers van tegenwoordig. Ze hebben minder vertrouwen in de media maar willen toch wel op de hoogte blijven van het laatste nieuws.

50-plussers wantrouwen media
Geraadpleegd op 21 december 2007, van:
http://www.radiovisie.eu/be/nieuws.rvsp?art=00072066&f=50%20plussers

Geen opmerkingen: