Welkom!

Dit is onze blog die wij hebben gemaakt naar aanleiding van de opdracht voor trends. Wij moesten onderzoeken wat de trends zijn op het gebied van vrijetijdsbestedingen van 50 plussers.

Anna, Aréle, Bibi, Joost, Katinka, Nikita, Priscilla en Serina

woensdag 16 januari 2008

Ouderenbios een groot succes


Ouderen gaan steeds vaker naar de bioscoop sinds de ‘vijfig-plus-bios’ bestaat. De Groningse Pathé-bioscoop begon vijf jaar gelden al met het initiatief. Sinds het succes in Groningen maken nu duizenden ouderen per week gebruik van de bioscoopzaken verdeeld over Nederland.

Ouderen vinden de normale voorstellingen te druk en te luid. De voorstellingen speciaal voor ouderen hebben een goedkoper tarief, er worden speciale films vertoond en de bezoekers krijgen in de pauze een gratis kop koffie met een koekje. Maar de sleutel tot succes is het variërende aanbod van recente publieksfilms tot klassiekers uit de jeugd van de bezoekers. Het belangrijkste van alle films is dat ze kwaliteit hebben en zonder teveel geweld en seks.

We kunnen concluderen dat ouderen graag in een nadere omgeving van films genieten maar doordat de recente films alleen gericht zijn op het jonge publiek blijven ouderen weg. Inleven in de belevingswereld van ouderen kan een initiatief zoals ‘ouderenbios’ tot een groot succes maken.

Biosagenda.nl (22 september 2003) Ouderenbios krijgt senioren weer naar de film
Geraadpleegd op 26 november 2007, van:
http://www.biosagenda.nl/index.php?action=nieuws&nID=486

Geen opmerkingen: