Welkom!

Dit is onze blog die wij hebben gemaakt naar aanleiding van de opdracht voor trends. Wij moesten onderzoeken wat de trends zijn op het gebied van vrijetijdsbestedingen van 50 plussers.

Anna, Aréle, Bibi, Joost, Katinka, Nikita, Priscilla en Serina

woensdag 16 januari 2008

Ouderen steeds actiever

Ouderen besteden steeds meer tijd aan bezigheden buitenshuis. Uit onderzoek is gebleken dat koffievisites, nachtrust en het 'dutje overdag' helemaal uit zijn. Ouderen zijn namelijk veel actiever dan de meesten denken. Mannen en vrouwen ondernemen veel meer verschillende activiteiten in vergelijking met 20 jaar geleden. De vrijetijdsbestedingen van ouderen beginnen steeds meer te lijken op die van jongeren.

Goed vervoer van deur tot deur is belangrijk voor ouderen met een slechte gezondheid of inkomen. Zonder vervoer zouden deze ouderen haast de deur niet uit komen. Hoewel veelouderen bang zeggen te zijn voor de criminaliteit, durft slechts een kleine groep niet meer de straat op.
Elke nieuwe lichting ouderen is actiever dan de voorgaande. Dit heeft mede te maken met de stijging van het gemiddelde inkomen en de opleidingsgraad. Ongeveer een derde van de ouderen heeft een bovenmodaal inkomen waardoor ze zich steeds meer kunnen permitteren.

Het artikel is erg interessant omdat het laat zien dat de meeste voordelen die over ouderen bestaan niet koppen. Ouderen zitten namelijk niet alleen thuis achter de geraniums met een kop thee en een koekje maar zijn juist actief en gaan er graag op uit!

De Volkskrant (26 februari 2007) Koffievisite, lange nachtrust en dutje overdag zijn uit Ouderen besteden vrije tijd steeds vaker buitenshuis
Geraadpleegd op 26 november, van: http://zoek.volkskrant.nl/artikel?text=ouderen%20vrijetijdsbesteding&FDOC=0&SORT=presence&PRD=%2A&SEC=%2A&SO=%2A&DAT=%2A&ADOC=0

Geen opmerkingen: