Welkom!

Dit is onze blog die wij hebben gemaakt naar aanleiding van de opdracht voor trends. Wij moesten onderzoeken wat de trends zijn op het gebied van vrijetijdsbestedingen van 50 plussers.

Anna, Aréle, Bibi, Joost, Katinka, Nikita, Priscilla en Serina

woensdag 16 januari 2008

Inline-skaten populair bij ouderen



Inline-skaten hoort bij de jongerencultuur maar de ouderen blijven niet achter. Ouderen volgen de jeugd en gaan massaal inline-skaten. de bijbedoelingen zijn wel verschillend. Jongeren inline-skaten vooral om cool over te komen op vrienden en ouderen doen vooral aan de bezigheid mee in shape te blijven.

Ouderen zien de jeugd als voorbeeld als het op trends aankomt. Inline skaten heeft een jeugdige uitstraling waardoor het juist voor ouderen zo aantrekkelijk is. Er zijn scholen opgericht waar de beginner lessen kan volgen en later met een groep meekan met toertochten.

In dit artikel wordt duidelijk gemaakt dat ouderen meegaan met de tijd en dat graag wat leren van de jongerencultuur. Veel ouderen houden van bewegen om ‘in shape´ te blijven maar veel ouderen inline-skaten ook voor hun sociale contacten. Bekende sportmerken proveren in te spelen op deze nieuwe trends en zo zie je maar dat ouderen de maatschappij blijven verbazen.


Frank Hendrickx (19 juli 2007) Jong en oud wil cool zijn op inline-skates
Geraadpleegd op 29 november 2007, van:
http://zoek.volkskrant.nl/artikel?text=ouderen%20vrijetijdsbesteding&FDOC=0&SORT=presence&PRD=%2A&SEC=%2A&SO=%2A&DAT=%2A&ADOC=7

Geen opmerkingen: