Welkom!

Dit is onze blog die wij hebben gemaakt naar aanleiding van de opdracht voor trends. Wij moesten onderzoeken wat de trends zijn op het gebied van vrijetijdsbestedingen van 50 plussers.

Anna, Aréle, Bibi, Joost, Katinka, Nikita, Priscilla en Serina

woensdag 16 januari 2008

Workshop rappen voor ouderen

Ouderen rappen liever dan dat ze een middagje bingoën. Dat blijkt wel aan de populariteit van de workshop rappen voor ouderen. Ouderen uit alle culturen geven zich op voor workshop en hebben op die manier iedere week een leerzame middag.

Tijdens de workshop leren de ouderen wat rap nu eigenlijk voor muziek is, waar het vandaan komt en hoe ze het zelf kunnen maken. de initiatiefnemers van de workshop zijn ook razend enthousiast. Eerder hadden ze al workshops gegeven in buurthuizen en scholen maar nooit aan deze leeftijdsgroep. Ze hadden niet verwacht dat ze zo weinig moeite moesten doen om de ouderen er een beetje lol in te laten krijgen.

De cursisten schrijven zelf stukken couplet die ze aan elkaar laten horen en deinzen niet terug van een beetje kritiek op de maatschappij want dat hoort bij een rap vinden de ouderen. De dames vinden het jammer dat de cursus alleen over het zingen gaat en dat ze geen bewegingen leren zodat ze kunnen dansen zoals de rappers op tv doen.

Uit dit artikel blijkt dat je een middagje bingo aan ouderen niet meer kan slijten. Ouderen willen namelijk iets doen en ze willen er iets van opsteken. Tijdens een rap kunnen ouderen ook laten weten dat ze nog meedoen in de maatschappij en kunnen ook zij hun mening uiten.

Sacha Kester (24 november 2006) Liever rappen dan zo’n saai potje bingo
Geraadpleegd op 25 november, van:
http://zoek.volkskrant.nl/artikel?text=ouderen%20vrijetijdsbesteding&FDOC=0&SORT=presence&PRD=%2A&SEC=%2A&SO=%2A&DAT=%2A&ADOC=1

Geen opmerkingen: